Pikantné mäso na ihle

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 400 g bravčového mäsa, 100 g klobásy, 250 g teľacej pečene, 120 g oravskej slaniny, soľ, olej, čierne korenie, mletá pálivá paprika, 2 strúčiky cesnaku, 5 cl bieleho vína, šťava z pol citróna, rajčiaky, 2 zelené papriky, 60 g masla

Postup: Mäso pokrájame na malé plátky, natrieme roztretým cesnakom, pokvapkáme olejom, vínom a citrónovou šťavou. Necháme 30 minút odležať. Pečeň pokrájame na malé kúsky a zabalíme do tenkých plátov slaniny. Takto pripravené mäso a pečeň striedavo napichujeme na ihlu s kolieskami klobásky a plátkami zelenej papriky. Osolíme, okoreníme, posypeme pálivou červenou paprikou a zo všetkých strán opečieme. Tuk vo výpeku zalejme a pridáme maslo, víno a citrónovú šťavu. Podávame s opečenými zemiakmi a na krúžky pokrájanými paradajkami.