Plnený bravčový rezeň

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre celú rodinu): 4 plátky šunky, 600 g bravčového karé, 2 varené vajcia, 250 g šampiňónov, 20 g hladkej múky, 100 ml kyslej smotany, citrónová šťava, 50 ml bieleho vína, olej, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na rezne. Rezne trochu naklepeme a do každého urobíme ostrým nožom otvor. Do vzniknutej kapsy vložíme plátok šunky a polovicu rozrezaného vajca. Okraje spojíme a zaistíme pomocou špáradla. Takto pripravené rezne okoreníme a na rozpálenom oleji z oboch strán prudko opečieme. Pridáme očistené, na tenké plátky pokrájané šampiňóny, osolíme, podlejeme vodou, prikryté dusíme do mäkka. Mäsové kapsy vyberieme z výpeku, výpek poprášime múkou, krátko povaríme, odstavíme. Potom pridáme rozhabarkovanú kyslú smotanu, citrónovú šťavu, prilejeme víno. Pred podávaním rezne dáme do omáčky, prehrejeme.

Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou.

 


AdSense