Bravčové karé na jablkách

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 600 g bravčového karé s kosťou, 40 ml oleja, 3 jablká, 3 karotky, 150 g hrášku, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať

Postup: Rúru predhrejeme na 200 °C. Jablká umyjeme, ošúpeme, vykrojíme jadrovník a nakrájame na osminky. Karotku očistíme a nakrájame na plátky. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme karotku, jablká, hrášok, osolíme a udusíme. Mäso umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme, v horúcom oleji opečieme z každej strany, vložíme do pekáča, prikryjeme pokrievkou a v rúre domäkka, upečieme. Podlievame podľa potreby. Ku koncu pečenia odokryjeme a necháme do chrumkava zapiecť, kým nezíska zlatistú farbu. Podávame s dusenými jablkami, posypané nasekanou vňaťou.

Ako príloha sú vhodné varené zemiaky alebo biele pečivo.