Údené kotlety

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Surovinu (pre 4 osoby): 4 chudé údené bravčové kotlety, 250 g dlhozrnnej ryže, soľ, mleté čierne korenie, 2 ružové grepy, 50 g ďumbiera naloženého v cukre (z konzervy), 1 zväzok žeruchy

Postup: Do hrnca dáme zovrieť vodu, pridáme soľ, a vsypeme ryžu. Varíme 15 minút. Grepy nad miskou očistíme a čistú dužinu vložíme do misky. Nakrájaný ďumbier pridáme spolu so sirupom ku grepu. V panvici opečieme narezané kotlety 2 min. z každej strany. Všetok tuk zlejeme a do panvice dáme grep s ďumbierom. Pomaly varíme asi 1 min., podľa potreby ochutíme korením. Ryžu scedíme a posypeme žeruchovými lístočkami. Na ryžu položíme kotlety a pridáme grepfruitovú omáčku.