Roláda so zemiakovou plnkou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 - 5 porcií): 600 g bravčového pliecka, 350 g očistených zemiakov, 50 g pokrájame cibule, 70 g hladkej múky, 1 vajce, 1/2 Pl oleja, rasca, 2 - 3 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, 200 g údenej slaniny, soľ

Postup: Umyté a usušené mäso rozkrojíme na veľký plát, jemne naklepeme, potrieme prelisovaným cesnakom, okoreníme, osolíme a posypeme sladkou paprikou (môže byť aj štipľavá).

Plnka: Zemiaky najemno nastrúhame, necháme 15 min. odstáť, prebytočnou vodu zlejeme a trochu vytlačíme. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, hladkú múku, vajce, olej, posypeme rascou, korením a osolíme. Môžeme pridať aj pretlačený cesnak. Dobre vymiešame ,navrstvíme na plát mäsa. Mäso zrolujeme, osolíme, navrch pokladáme plátky slaniny. Rolku obtočíme kuchynskou niťou, položíme na vymastený pekáč. Posypeme rascou, podlejeme vodou a zakryjeme alobalom. Pečieme pol hodiny, potom odkryjeme, dopečieme dočervena (asi 15 min.). Počas pečenia podlievame vodou. Necháme vychladnúť, lepšie sa krája.

Príloha: knedľa, kyslá kapusta.