Huspenina

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 250 g krkovičky, 2 bravčové nohy, kožky, 1 koleno, 2 bielky, 70 g cibule, 6 strúčikov cesnaku, celé čierne korenie, soľ

Postup: Krkovičku, nohy, kožky a koleno dáme do vody, osolíme a varíme asi 2 hodiny. Pridáme očistenú cibuľu, korenie, cesnak roztretý zo soľou a varíme až sa mäso oddeľuje od kostí. Precedíme cez plátno, vykostíme, nakrájame na malé kúsky a dáme do servírovacích misiek. Bielky rozšľaháme v chladnej vode, vlejeme do vývaru, povaríme, odstavíme a pozberáme penu. Bielky huspeninu vyčistia. Opäť precedíme cez plátno vývarom zalejeme nakrájané mäso a dáme stuhnúť na chladné miesto.

Huspenina sa dá pripraviť aj s koreňovou zeleninou, ktorú dáme do huspeniny po 2 hodinách varenia.