Fašírky

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Základný recept: 500 g mletého mäsa, 1 nadrobno pokrájaná cibuľu, 1 vajce, 1 vo vode alebo mlieku zmäknutá žemľa, soľ, korenie

Viva Italia: K mletému mäsu pridáme nasekanú čerstvú bazalku alebo oregano (môžu byť aj sušené). Pridáme pár nasekaných sušených paradajok alebo olivy a vypražíme.

A la France: K zmesi primiešame dijonskú horčicu (asi 2 ČL). Pridáme ešte 1 ČL sušených provensalských byliniek.

Pre Herkula: K mäsu pridáme roztretý cesnak, za hrsť nasekaných čiernych olív, posekanú petržlenovú vňať a posekanú kocku ovčieho syra.

Čardáš na tanieri: Ugrilujeme červenú papriku, potom ju ošúpeme a nakrájame nadrobno. Pridáme 2 PL sladkej alebo pálivej papriky a dochutíme 1 PL paradajkového pretlaku. Vymiešame s mäsom na fašírky.

Môj tip: Do zmesi pridáme namiesto žemle 3 PL tvarohu alebo 4 PL zmäknutých ovsených vločiek. Do obaľovacej zmesi môžeme pridať 1 PL sezamových semienok, mandlí alebo podrvených kukuričných lupienkov.

 


AdSense