Bravčová sviečkovica

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 600 g bravčovej sviečkovice (panenky), 1 cibuľa, 2 papriky, 2 paradajky, 20 g červenej fazule z konzervy, 100 g bielej fazule z konzervy, 150 g kečupu, 5 strúčikov cesnaku, 150 g kukurice z konzervy, 400 g dusenej ryže, 100 g dusenej divej ryže, 1 viazanička bazalky, 1 viazanička petržlenovej vňate, 1 viazanička pažítky, soľ, korenie, čili paprika, olej

Postup: Panenku nakrájame na plátky, postláčame dlaňami a napichneme na ražeň. Na každú ihlicu rátame s tromi plátkami. Osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme do červena. Nadrobno nasekanú cibuľu mierne osolíme a osmažíme na oleji. Pridáme papriky nakrájané na prúžky a paradajky na malé kocky. Ochutíme korením, čili a dôkladne povaríme. Pridáme oba druhy fazule a kečup. Ochutíme nastrúhaným cesnakom a nakoniec vmiešame kukuricu a ešte raz privedieme do varu.

Príloha: Premiešame oba druhy dusenej ryže s nadrobno nasekanými lístkami bazalky, petržlenovej vňate a pažítkou. Ryžu upravíme na tanieroch do kopčekov, na ne položíme mäso na ražni a napokon prilejeme fazuľové ragú. Ozdobíme lístkom bazalky.