Bravčový rezeň so šunkou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 600 g bravčovej sviečkovice (panenky), 16 plátkov šunky, 300 g múky, 1 - 2 dl suchého bieleho vína, 1 viazanička lístkov bazalky, 500 g zemiakov, 2,5 dl kyslej smotany, 150 g krájaných mandlí, soľ, mleté čierne korenie, olej,

Postup: Bravčovú panenku rozkrájame na rezne, osolíme a pod fóliou jemne naklepeme. Na obe strany rezňa pritlačíme plátky šunky a dobre pritlačíme, aby šunka prilipla k mäsu. Rozpálime olej a mäso v ňom opečieme dočervena. Do výpeku prisypeme 2 PL múky. Mierne ju osmažíme a zalejeme bielym vínom. Pridáme trochu nadrobno nasekanej bazalky, osolíme, okoreníme, zalejeme malým množstvom vody a dôkladne povaríme. Po odparení vody vznikne omáčka, do ktorej vložíme opečené mäso a všetko dobre podusíme.

Príloha: v šupke uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Do nich primiešame 200 g múky, kyslú smotanu. Osolíme a prisypeme 50 g nakrájaných mandlí. Naberačkou na zmrzlinu vymazanou olejom vykrojíme knedlíčky, ktoré obalíme vo zvyšku krájaných mandlí a osmažíme v hojnom množstve nie príliš horúceho oleja. Pred podávaním ozdobíme bazalkou alebo vňaťou z cibuľky.