Plnené bravčové mäso

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (2 porcie): vykostené bravčové karé (300 g), mleté čierne korenie, soľ.

Plnka: 150 g cibule, 100 g farebných paprík, 2 vajcia, 60 g mäkkej salámy, 250 ml vývaru z bujónovej kocky, hladká múka, olej

Postup: Bravčové mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na rezne, ktoré rozklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán mletým čiernym korením. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme pokrájané papriky a podusíme. Posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme rozšľahané vajcia a urobíme hustú praženicu, necháme mierne vychladnúť. Na rezne položíme plátky mäkkej salámy a na nerozotrieme plnku. Mäso napoly preložíme a kokce spojíme ihlami. Naplnené mäso prudko opečieme na horúcom oleji z oboch strán. Podlejeme horúcim vývarom, zaryjeme pokrievkou, dusíme domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame vývarom. Po udusení vyberieme, šťavu zahustíme hladkou múkou, krátko povaríme.

Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.