Brašovská špecialita

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 600 g bravčového mäsa, 100 g slaniny, 1 veľká cibuľa, 5 strúčiky cesnaku, 400 g zeleného hrachu, majorán, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, 1 kápia (alebo štipľavá paprika/

Postup: Mäso umyjeme, usušíme, nakrájame na 4 - 5 cm dlhé pásiky. Slaninu nakrájame na tenké pásiky. Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska, cesnak ošúpeme a pokrájame na plátky. Slaninu opražíme, pridáme cibuľu, cesnak, potom pridáme mäso a na silnom ohni opražíme. Pridáme majorán, mleté čierne korenie a na miernom ohni dusíme vo vlastnej šťave. Prebratý umytý hrášok udusíme domäkka v 50 ml vody. Keď je mäso takmer mäkké, zložíme pokrievku, pridáme na pásiky pokrájanú kápiu a udusený hrášok. Odkryté dusíme. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.

Podávame s opekanými zemiakmi alebo s ryžou a zeleninovou prílohou.

 


AdSense