Grécky pekáčik

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 4 plátky bravčového mäsa, 3 - 4 zemiaky, 4 - 5 kusov mrkvy, 4 - 5 kusov petržlenu, konzerva červenej fazule (300 ml), 1 konzerva lúpaných paradajok, 2 zrnká nového korenia, 3 PL pikantného kečupu, 1 väčšia cibuľa, 100 g tvrdého syra, 2 - 3 strúčiky cesnaku, vegeta, rasca, bobkový list, mleté čierne korenie, celé čierne korenie, soľ, olej

Postup: Bravčové mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a narýchlo z oboch strán opečieme na oleji. Na dno vymasteného pekáča poukladáme kolieska surových zemiakov. Osolíme, pridáme trochu vegety a posypeme rascou. Na to navrstvíme mäso s výpekom, pridáme celé čierne korenie, bobkový list na kolieska pokrájanú mrkvu a petržlen. Zmes v pekáči zalejeme sterilizovanou fazuľou a paradajkovým pretlakom, pridáme nové korenie, 3 PL pikantného kečupu a 1 restovanú cibuľu. Dáme zapiecť do rúry. Pred koncom pečenia pridáme 2 - 3 strúčiky prelisovaného cesnaku a posypeme postrúhaným syrom.