Bôčiková roláda

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (10) porcií: 1,5 kg prerasteného bravčového bôčika, 250 g sladkej smotany, 150 g šunkovej salámy, 7 vajec, 2 kapie (môžu byť aj sterilizované), štipka postrúhaného muškátového orieška, petržlenová vňať, olej 1 ČL vegety, 1 ČL soli

Postup: Mäso pomelieme, pridáme smotanu, mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok, vegetu, soľ. Hmotu dobre prepracujeme, odložíme na 24 h do chladničky. Na druhý deň ju rozotrieme na igelitovú fóliu. Navrch poukladáme šunkovú salámu, praženicu z vajec, soli, oleja. Primiešame na kúsky nakrájanú kápiu, posekanú petržlenovú vňať. Pomocou fólie zvinieme hmotu do rolády, položíme do pekáča, na dno ktorého položíme alobal. Elektrická rúra 180, teplovzdušná 160 °C, plynová stupeň 3 - 4, čas pečenia 30 - 35 min.