Veľkonočná baba

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre celú rodinu): 1 kg bravčového údeného mäsa najlepšie z lopatky, 250 g domácej klobásky, 100 g slaniny, 250 ml vývaru, 10 žemlí, 6 vajec, petržlenová vňať, cibuľa, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Mäso. klobásu a slaninu uvarene domäkka. Žemle nakrájame na väčšie kocky a zalejeme vývarom. Pridáme na kúsky pokrájané mäso, klobásu. Ochutíme soľou, korením muškátovým orieškom. Pridáme opraženú slaninu, 5 žĺtkov, ktoré rozmiešame vo vlažnom vývare. Všetko premiešame. Na zjemnenie chuti vmiešame do hmoty vyšľaháme bielky z 5 vajec. Do vymasteného pekáča vložíme hmotu, povrch potrieme rozšľahaným vajcom. Babu pečieme, kým nie je ružová.

Najchutnejšia je teplá, ale dobrá je i studená.