Oslianske rezne

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 4 rezne z vykosteného bravčového karé, 80 g konzervovaných šampiňónov, 4 kusy plátkového syra, olej, mleté čierne korenie, soľ

Zemiakové placky - suroviny: 350 g očistených surových zemiakov, 30 g múky, 1 vajce, 3 PL mlieka, 50 g oravskej slaniny, 20 g cibule, 1 strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Rezne na okrajoch narežeme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Po oboch stranách prudko opečieme a uložíme na pekáč. Na každý rezeň naložíme plátky šampiňónov a prekryjeme syrom. Pekáč vložíme do horúcej rúry a rezne zapekáme, kým sa syr neroztopí. Elektrická rúra 200, teplovzdušná 180 °C plynová stupeň 4, čas pečenia 8 - 10 m.

Zemiakové placky: Zemiaky postrúhame, uvoľnenú prebytočnú vodu zlejeme, pridáme múku, vajce, posekanú cibuľu, kocky opraženej slaniny, cesnak, korenie, soľ a podľa potreby mlieko. Zemiakové cesto rozdelíme na 4 časti. Z každej na horúcom oleji opražíme placku. Zapečený rezeň položíme na polovicu placky a prekryjeme ho druhou polovicou. Podávame s miešaným zeleninovým šalátom.

 


AdSense