Čínske mäsové guľky

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (3 - 4 porcie): 1 pohár omáčky Uncle Bens Sweet Soy Sezame soľ, mleté čierne korenie, desaťminútová dlhá ryža Uncle Bens

Mäsové guľky: 500 g pomletého bravčového mäsa z pliecka, 150 g nadrobno pokrájanej cibule, 8 g čerstvo pomletého čierneho korenia, 8 g masla, 8 g pomletých horčicových semienok, 1 - 2 bielky

Postup: V miske premiešame a spojíme všetky zložky pre prípravu mäsových guliek a zmes dochutíme. Správna konzistencia sa overí upečením jednej guľky na panvici, alebo v rúre s troškou oleja. Potom dorobíme ďalšie guľky, rozložíme ich na plytký plech a necháme 30 min. odležať v chladničke. Potom vložíme guľky do stredne predhriatej rúry a pečieme asi 20 min. pri 190 st., kým nedostanú svetlohnedú farbu. Na panvici zohrejeme omáčku a do teplej omáčky vložíme upečené guľky. Dusíme pri miernom ohni 5 - 10 min.

Podávame s dlhozrnnou ryžou Uncle Bens.