Grilovaná panenka s chrenovou omáčkou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 600 g bravčovej panenky, soľ, mleté čierne korenie, olej, maslo, hladká múka, mlieko, šľahačková smotana, wasabi - japonský chren, cukor, ocot, zelené olivy

Postup: Panenku očistíme, opláchneme, osušíme osolíme, okoreníme a opečieme na troške oleja zo všetkých strán dozlatista. Uchováme na teplom mieste. Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom a povaríme. Neskôr zjemníme šľahačkovou smotanou, pridáme chren, soľ, cukor, ocot. Olivy nakrájame na kolieska a vložíme prehriať do omáčky. Nakoniec zjemníme kúskom masla. Panenku nakrájame na plátky.