Plnené bravčové pliecko

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 1 kg bravčového pliecka s narezanou kapsou, 1 viazanička hladkej petržlenovej vňate, 2 mladé cibuľky, 3 plátky toastového chleba, 2 strúčiky cesnaku, 50 g posekaných lieskových orieškov (môžu byť aj vlašské), 1 ČL kôry z citróna, 1 žĺtok, 4 PL bieleho vinného octu, 800 ml hovädzieho vývaru, 1 PL zahusťovadla omáčok, soľ, čierne korenie, špáradlá, kuchynská niť

Postup: Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a posekáme. Cibuľu umyjeme a nakrájame na kolieska. Cesnak ošúpeme, posekáme. Chlieb pokrájame na kocky. Všetko premiešame s orechmi, citrónovou kôrou, žĺtkom, osolíme a okoreníme. Kožu mriežkovite narežeme do kosoštvorcov do hĺbky 1/2 cm. Do veľkého hrnca dáme 2 cm vody s octom a necháme zovrieť. Vložíme mäso kožou nadol a varíme 2 min., vyberieme, osušíme. Rúru predhrejeme na 250 °C. Plnku naplníme do kapsy, uzavrieme niťou a špoáradlami. Mäso osolíme a okoreníme, kožou hore položíme do pekáča, pridáme 400 ml vývaru. V horúcej rúre na spodnej koľajničke pečieme 30 min. Prilejeme zvyšný vývar, pri 175 °C necháme dusiť 60 - 75 min. Občas polejeme vývarom. Mäso pevne zabalíme do alobalu, vo vypnutej rúre ešte necháme na rošte odpočívať. Výpek zriedime 1/8 l horúcej vody, repasírujeme, necháme zovrieť, zahustíme zahusťovadlom.

Mäso nakrájame na plátky, podávame s omáčkou a haluškami.

 


AdSense