Pikantná mäsová plnka

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (6 porcií): 150 g bravčového mäsa, 200 g údeného mäsa, 5 rožkov, 5 vajec, 5 strúčikov cesnaku, 300 ml mlieka, majorán, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať, olej

Postup: Rožky pokrájame na kocky, zalejeme vlažným mliekom. Obe mäsá pokrájame nadrobno. Z namočených rožkov vyžmýkame mlieko, preložíme ich do misy, pridáme mäso, žĺtky, pretlačený cesnak, majorán, osolíme, okoreníme, premiešame. Potom vmiešame sneh z bielkov a posekanú petržlenovú vňať. Zmes preložíme do vymastenej ohňovzdornej misy a dáme zapiecť. Elektrická rúra 170, teplovzdušná 160 °C, plynová stupeň 3, čas pečenia 40 min. Rožky môžu byť aj staršie.