Bravčový steak v cuketovom plátku na restovaných hubách

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 800 g vykosteného bravčového karé, soľ, grilovacie korenie, olej, 1 dlhá cuketa, 4 vetvičky rozmarínu, 500 g čerstvých alebo mrazených lesných húb, maslo, mletá rasca, mleté čierne korenie, nasekaná petržlenová vňať

Postup: Karé opláchneme, odblaníme, narežeme na steaky, jemne naklepeme. Potrieme grilovacím korením, necháme odležať. Umytú, osušenú cuketu nakrájame po dĺžke na tenké plátky hrubé 3 mm. Steaky a cuketu opečieme z oboch strán, potom mäso obalíme cuketou, spevníme ihličkou rozmarínu. Krátko zapečieme pod grilom. Očistené a na väčšie kusy nakrájané huby opražíme na masle, osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu, krátko podusíme vo vlastnej šťave. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Steak kladieme na horúcu zmes húb. Huby treba restovať na prudkom ohni, aby sa opiekli do zlata, inak pustia vodu a budú sa len dusiť.