Sviatočná roláda

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 1 kg bravčového pliecka alebo bôčika, 1/4 l mlieka alebo sladkej smotany, 2 sterilizované kapie, 2 sterilizované uhorky, 2 mrkvy, 200 g oravskej slaniny, 4 párky, 200 g syra strúhaného, 5 vajec, soľ, mleté čierne korenie, alobal

Postup: Mäso zomelieme. Do mlieka alebo smotany pridáme soľ, mleté čierne korenie, zamiešame. Zmes nalejeme do pomletého mäsa, rukou spracujeme na hustú masu 10 m. Na vymastený alobal rozotrieme väčšiu časť masy, na ňu poukladáme pásiky slaniny, kapie, uhoriek, posypeme strúhaným syrom. Potom nanesieme zvyšok masy, na ňu poukladáme pásiky uhoriek a mrkvy, na to rozotrieme zvyšný syr zmiešaný s vajíčkami, na vrch položíme párky. Celú masu zrolujeme, zabalíme do ďalšej vrstvy alobalu a pečieme v pekáči s vodou do výšky polovice rolády. Po upečení alobal stiahneme, roládu nakrájame na plátky. Podávame teplé s opekanými zemiakmi a uhorkovým šalátom, studené s čiernym chlebom.