Mäsové guľky v diabolskej omáčke

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 500 g mletého mäsa, vajce, 2 PL hladkej múky, olej, soľ, mleté čierne korenie.

Omáčka: 2 PL oleja, cibuľa, 2 PL hladkej múky, 250 ml sladkej smotany, 3 strúčiky cesnaku, 2 bobkové listy, 1 paradajkový pretlak, 2 PL ribezľového lekváru, čili korenie, čierne korenie, soľ

Postup: Mleté mäso premiešame s korením, vajcom. Pomocou múky robíme guľky, ktoré opečieme zo všetkých strán na oleji. Orestovanú nadrobno nakrájanú cibuľu zmiešame s paradajkovým pretlakom, cesnakom, koreninami, soľou, krátko povaríme. Primiešame lekvár, zriedime vodou, necháme zovrieť, pridáme guľky. Uvarené guľky vyberieme, omáčku zahustíme smotanou zmiešanou s múkou, krátko povaríme, odstavíme z ohňa.

 


AdSense