Prekladaná mäsová špecialita

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 8 bravčových rezňov, 300 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler/, 3 klobásky alebo párky, 8 zemiakov, 100 g tvrdého syra, 2 cibule. worcesterská alebo sójová omáčka, horčica, kečup, vegeta, mleté čierne korenie, soľ, olej

Postup: Očistené zemiaky postrúhame. Do naolejovanej ohňovzdornej misy položíme 1/2 nadrobno nakrájanej cibule, na ňu 1/2 zemiakov, osolíme, ochutíme korením, vegetou, pokvapkáme sójovou alebo worcesterskou omáčkou. Rezne naklepeme, narežeme okraje, osolíme, potrieme horčicou. 4 plátky mäsa poukladáme na zemiaky. Očistenú zeleninu pokrájame na kocky, klobásu na kolieska, všetko navrstvíme na rezne. Mäso posypeme zvyšnou cibuľou, navrstvíme druhú 1/2 zemiakov, navrch poukladáme 4 rezne. Misu zakryjeme, vložíme do vyhriatej rúry, dusíme 40 m (občas podlejeme trochou horúcej vody). Keď je mäso polomäkké, polejeme ho kečupom, posypeme postrúhaným syrom, odokryté dáme piecť 10 m. Elektrická rúra 190, teplovzdušná 160 °C, plynová stupeň 3/.

 


AdSense