Bravčové so smotanovou omáčkou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (6 porcií): 600 g bravčového mäsa zo stehna, 1 PL čierneho korenia, 1 Pl horčice, 1/2 ČL vegety, 2 - 3 cibule, 250 ml mäsového vývaru, 100 g ementálu, 200 ml kyslej smotany, 1 PL maizeny, soľ, olej

Postup: Umyté mäso osušíme, ostrým nožom urobíme na jeho povrchu zárezy hlboké 6 - 7 mm, osolíme. Zrnká čierneho korenia nahrubo roztlčieme, premiešame s 1 PL oleja, horčicou, vegetou, preložíme do naolejovaného pekáča, do zárezov votrieme pripravenú koreninovú marinádu, zvyškom marinády mäso zalejeme. K mäsu pridáme na štvrtky rozrezanú, olúpanú cibuľu, všetko podlejeme horúcim vývarom, dáme piecť do vyhriatej rúry (elektrická rúra 180, teplovzdušná 160 °C, plynová stupeň 3, čas pečenia 40 - 50 m). Počas pečenia občas podlejeme výpekom, vývar podľa potreby dolievame. Pred dopečením mäso posypeme strúhaným syrom, dáme ešte zapiecť, až syr zružovie. Upečené mäso preložíme na prehriatu misu, udržujeme ho v teple. Z výpeku odstránime cibuľu, prilejeme ešte trochu vývaru alebo horúcej vody, pridáme kyslú smotanu, v ktorej sme vymiešali maizenu. Omáčku necháme prejsť varom, potom ju dochutíme soľou. Mäso narežeme na plátky, podávame s omáčkou a s uvarenými zemiakmi posypanými posekanou petržlenovou vňaťou.

 


AdSense