Karé na pražský spôsob

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 porcie): 600 g bravčového karé, 200 g údeného mäsa, 100 ml kyslej smotany, 50 g hladkej múky, 2 vajcia, 2 PL mlieka, 100 g strúhanky, korenie na fašírky, soľ, olej,

Postup: Umyté, osušené karé rozdelíme na 4 plátky, dobre naklepeme. Vyklepané plátky z oboch strán osolíme, posypeme fašírkovým korením. Umyté, pokrájané údené mäso na menšie kúsky zomelieme v mäsovom mlynčeku, pridáme kyslú smotanu, premiešame až vznikne krémová plnka. Každý plát mäsa potrieme plnkou, zvinieme, spojíme špáradlom, aby plnka nevytiekla. Závitky obalíme v trojobale. Na panvici rozpálime olej, obalené závitky zo všetkých strán vypražíme dozlatista, necháme odkvapkať na papierovej utierke.

Podávame so zemiakovou kašou, zeleninovou prílohou.

Pozn.: Mäso vyklepávame medzi 2 fóliami, aby ostalo šťavnaté.