Vajnorský dom

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 120 g bravčovej panenky, rozkrojenej na 4 kúsky o hrúbke 2 cm, menšia husacia pečeň, 2 zemiaky, hladká múka, soľ, korenie majoránka, cesnak, mletá rasca steakové korenie

Postup: Rezne rukou jemne naklepeme, posolíme, posypeme steakovým korením, na panvicu dáme olej, rozpálime steaky v ňom opekáme z oboch strán. Do inej panvice dáme husaciu masť, až sa rozpáli utopíme v nej kúsky husacej pečene tak, aby boli zakryté, 1/2 h ich dusíme. Potom pečeň vyberieme, pomelieme, dochutíme soľou, korením horčicou, cesnakom. Touto plnkou natrieme hrubo povrch rezňov, navrch položíme plátok syra, 1/2 min. zapečieme, aby sa syr roztopil. Haruľové dolky: 2 zemiaky nastrúhame najemno, pridáme hladkú múku, cesnak, soľ, majoránku, korenie, vymiešame hladké cesto, nalejeme ho do panvice na pečenie dolkov a upečieme dozlatista na miernom ohni. Mäso s husacou plnkou a syrom položíme na dolky, podávame s čerstvou alebo dusenou zeleninou.

 


AdSense