Plnené bravčové karé

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 porcie): 600 g vykosteného bravčového karé, mleté čierne korenie, 1 malá cibuľa, mleté čierne korenie, soľ, 4 vajcia, 2 stredne veľká varená mrkva, 4 plátky šunky, 4 čerstvé šampiňóny, oleja, hladká múka, vývar, šľahačková smotana

Postup: Z karé nakrájame 4 rezne, vyklepeme natenko, osolíme, okoreníme, naplníme plnkou, spevníme špáradlom, opečieme na troške oleja z oboch strán, vyberieme, výpek zaprášime hladkou múkou, zalejeme vývarom, prevaríme, zjemníme šľahačkovou smotanou. Mäso vložíme späť, ešte krátko podusíme. Pred podávaním odstránime špáradlá, mäso rozkrojíme na polovice. Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi.

Plnka: na troške oleja opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, nakrájanú šunku, šampiňóny. Pridáme 3 vajcia, osolíme, okoreníme a pripravíme ako praženicu, necháme vychladnúť, do studenej plnky pridáme ešte 1 surové vajce, premiešame. Do plnky sa môžu pridať rôzne druh zeleniny, bylinky či údeniny.

 


AdSense