Dusený kel s bravčovou panenkou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 400 g bravčovej panenky, 1 hlávka kelu, 2 väčšie cukety, 4 dl kyslej smotany, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 l mäsového vývaru, 400 g bravčovej panenky, 0,5 dl oleja, 50 g masla, 30 g kukuričnej múky, 2 - 3 cibuľky, soľ

Postup: Mäso nakrájame na plátky, osolíme, opečieme na rozpálenom oleji. Cibuľku pokrájame na kolieska, dáme na olej, pridáme kel nakrájaný na malé kúsky, niekoľko min. podusíme, osolíme, ochutíme roztretým cesnakom, podlejeme mäsovým vývarom. Cukety rozkrájame na malé kocky, vmiešame do kelu, varíme tak dlho až zelenina zmäkne. Zeleninovú zmes zahustíme kukuričnou múkou rozmiešanou v kyslej smotane, ešte niekoľko min. povaríme.

Podávame s plátkami opečenej bravčovej panenky.

 


AdSense