Pečená bravčovina

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 620 g bravčového karé, 1/2 šálky pomarančovej šťavy, 1 ČL medu, 1/4 ČL čili korenia, 1 PL oleja, 2 veľké zemiaky, 1 veľká cibuľa, 2 mrkvy, 2 jablká, 1/2 ČL soli, 1/2 2 šálky bieleho vína, 1 PL masla

Postup: V mise zmiešame pomarančovú šťavu, med, rascu, škoricu, korenie, vložíme mäso, dobre ho obalíme v zmes. Prikryjeme, uložíme na 2 h do chladničky. Rúru zohrejeme na 180 °C. Očistené zemiaky, cibuľu, mrkvu, jablká nakrájame na kúsky. Vo veľkej zapekacej mise zohrejeme olej, vložíme mäso opečieme z každej strany 5 min., vyberieme. Do misy dáme nakrájanú zeleninu, soľ, víno, navrch položíme mäso, zalejeme marinádou, prikryjeme alobalom, pečieme 40 min. Vyberieme mäso, do zeleniny vmiešame maslo.