Bravčová kotleta s glazovanými jablkami

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 4 bravčové kotlety po 250 - 300 g, 7 jabĺk, biele mleté korenie, olej, citrónová šťava, soľ. Marináda: mletá škorica, soľ, červená paprika, mäsový vývar, olej, Solamyl

Postup: Karé po okrajoch narežeme, roztlačíme rukou, marinujeme ponorené v tekutine 3 - 4 hod. v chlade. Potom kotlety vyrovnáme, na grilovacej panvici potretej olejom opečieme z oboch strán, podlejeme mäsovým vývarom, pár min. dusíme domäkka. Šťavu po dusení zahustíme 3 rozmixovanými jablkami a 1 PL Solamylu. Ochutíme štipkou škorice, červenej papriky, prevaríme do medovej konzistencie, precedíme. Ostávajúce jablká pokrájame na 1/8, odstránime jadrovníky, opečieme na olejom potretej panvici, podusíme za jemného premiešavania s trochou mäsového vývaru. Po odparení tekutiny posypeme pomletým kryštálovým cukrom, pár min. zapečieme.

Príloha: dusená ryža, miešaný šalát z čerstvej listovej zeleniny.