Karé s karamelovou omáčkou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 1 kg karé bez kosti, 3 mrkvy, 1 petržlen, 4 sterilizované uhorky, 50 g slaniny, 2 PL horčice, bobkové listy, soľ, mleté čierne korenie, 3 PL hladkej múky, 2 PL oleja, 250 ml 10 % smotany, 3 - 4 PL kryštálového cukru

Postup: Rezne vyklepeme, na okrajoch narežeme, osolíme, okoreníme, na tuku opečieme. Očistenú, nakrájanú zeleninu s uhorkami a trochou vody rozmixujeme, podusíme, pridáme horčicu, bobkové listy, pásiky slaniny, soľ, korenie. Do šťavy poukladáme mäso, dolejeme vodu, dusíme 30 min.. Na panvici skaramelizujeme cukor, rozriedime vodou, prilejeme k mäsu, pridáme smotanu rozmiešanú s múkou, necháme chvíľu vrieť.