Hniezda z mletého mäsa

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 500 g mletého mäsa, 1/2 cibule, 3 PL vegety, 3 PL strúhanky, 1 vajce, 200 ml vody, olej, 1 mrkva, 2 - 3 paradajky, 4 ružičky nakladaného karfiólu

Postup: Mleté mäso, všetky suroviny zmiešame, rozdelíme na 6 dielov, z ktorých utvoríme bochníky. Uprostred každého urobíme jamku, dáme do vymasteného pekáča, upečieme. Podávame horúce, do každej jamky vložíme polovicu paradajky, ružičku karfiolu, kopček strúhanej mrkvy pokvapkanej citrónovou šťavou. Príloha zemiaky napríklad pyré. Mäso sa dá podávať aj studené naplnené vlašským šalátom alebo 1/2 uvareného vajca.