Brnenský rezeň

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 4 hrubšie plátky bravčového stehna po 100 - 120 g, soľ, hladká múka, 1 - 2 vajcia, strúhanka, olej.

Plnka: 1 PL masla, 50 g šunky, 50 g hrášku, 1 vajce, soľ, petržlenová vňať

Postup: Rezne pozdĺžne narežeme, jemne naklepeme. Na masle opražíme nakrájanú šunku, hrášok, pridáme rozšľahané vajce, posolíme, premiešame do mierneho zahustenia, pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Kapsy naplníme, okraje zopneme ihlami alebo špáradlami, obalíme v trojobale. Vyprážame z oboch strán dozlatista, podávame so zemiakovou kašou.