Lasagne s lososom

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (2 porcie): 1 cibuľa, 1 PL masla, 1 PL hladkej múky, 200 ml mlieka, 100 ml smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL citrónovej šťavy, 6 cestovín lasagne alebo dostatočné množstvo širokých rezancov, 1 veľký kaleráb, maslo na vymastenie formy, 1/2 viazaničky kôpru, 200 g lososa z konzervy, 6O d tvrdého strúhaného syra

Postup: Rúru predhrejeme na 200 °C. Cibuľu ošúpeme, nakrájame, maslo rozpustíme v hrnci, poprášime múkou, zapražíme. Zalejeme mliekom, smotanou na šľahanie, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou, za stáleho miešania varíme na minime, kým bešamelová omáčka nezhustne. Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody podľa návodu na obale. Zlejeme, necháme odkvapkať. Kaleráb očistíme, nakrájame na plátky, na pár minút vložíme do vriacej osolenej vody. Kôpor nasekáme, trochu odložíme nabok, zvyšok vmiešame do bešamelovej omáčky. Do vymastenej formy uložíme časť cestovín, lososa, kalerábu, zalejeme trochou bešamelu a pokračujeme, kým máme suroviny. Poslednú vrstvu zalejeme bešamelom, posypeme syrom, zvyšným kôprom a upečieme.

 


AdSense