Čínsky rezancový nákyp

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 250 g tenkých ryžových rezancov alebo niťoviek do polievky, 750 g kelu, 500 g póru, 500 g karotky, soľ, 250 g šampiňónov, 100 sušených čínskych húb, 4 PL oleja, trochu oleja na vymazenie formy, 3 strúčiky zázvoru, trochu mletého zázvoru, 8 PL sójovej omáčky, 4 PL citrónovej šťavy, 1 PL nastrúhanej citrónovej kôry, 4 vajcia

Postup: Čínske huby zalejeme vriacou vodou a cez noc necháme napučať. Rezance zalejeme vrelou vodou a necháme odstáť, kým nezmäknú. Kel očistíme, umyjeme, prekrojíme na štvrtky a nakrájame na dvojcentimetrové rezance. Pór a karotku očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. V hnrci zohrejeme asi 1,5 l osolenej vody, do vriacej vody vložíme kel, varíme 4 minúty, vyberieme mrkvu, varíme 8 minút, pór 4 minúty, zeleninový vývar odložíme. Šampiňóny očistíme, spolu s čínskymi hubami nadrobno nakrájame a opražíme na oleji. Do misy dáme pretlačený cesnak, sójovú omáčku, mletý zázvor, citrónovú kôru a šťavu, vajcia, 250 ml zeleninového vývaru a metličkou všetko dobre vyšľaháme. Nákypovú formu vymastíme olejom, na dno dáme tretinu rezancov, na ne polovicu zeleniny a polovicu hubovej zmesi. Pokračujeme, kým máme, nakoniec zalejeme vyšľahanou omáčkou, vložíme do predhriatej rúry na spodnú polovicu mriežky a upečieme.

 


AdSense