Talianska polenta s paprikou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: (4 porcie): 250 g kukuričnej krupice, 2 viazaničky petržlenovej vňate, 1 červená paprika, 10 g masla, 1 malá ČL soli, trochu masla kukuričnej krupice na vymastenie a vysypanie formy

Postup: Petržlenovú vňať umyjeme a nasekáme, papriku umyjeme, očistíme, vyberieme jadrovník, žilky, nakrájame na hrubšie rezance. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme papriku, vňať, opražíme. V hrnci necháme zovrieť 1 liter osolenej vody, naraz vvsypeme kukuričnú krupicu a miešame, kým nevytvoríme hustú kašu. Na minime necháme pobublávať ešte 6 - 8 minút, stále miešame. Do horúcej polenty primiešame vňať, papriku, vezmeme zo sporáka. Formu na pečenie vymastíme maslom, vysypeme krupicou, naplníme polentou, vrch zarovnáme a necháme vychladnúť. Vyklopíme z formy, nakrájame na hrubšie plátky a opečieme na teflónovej panvici. Podávame samostatne alebo ako prílohu k mäsu.

 


AdSense