Boloňské makaróny so slaninou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 400 g makarónov , 250 g miešaného mletého mäsa, 30 g kuracej pečene, 50 g prerastenej údenej slaniny, 400 g rajčiakov, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 zelená stonka, 2 PL masla, 1 PL rajčiakového pretlaku, 100 ml suchého čereného vína, 100 ml mäsového vývaru, 1 bobkový list, soľ, čierne korenie

Postup: Slaninu pokrájame na malé kocky. V hlbokej panvici roztopíme maslo, krátko na ňom podusíme nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler. Pridáme slaninu, krátko opečieme, pridáme mäso, pečeň, pri stálom miešaní prepečieme. Po chvíli do mäsa vmiešame rajčiakový pretlak, krátko podusíme. Prilejeme červené víno, mäsový vývar, osolíme, okoreníme, pridáme rajčiaky, bobkový list a mäsovú omáčku na miernom ohni varíme 20 m. Vo veľkom hrnci zvaríme dostatočné množstvo osolenej vody. Makaróny raz rozlomíme, uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme, naservírujeme na taniere. Omáčku ešte raz dochutíme, môžeme do nej pridať nastrúhaný parmezán alebo iný syr, naložíme na cestoviny, ozdobíme bazalkou.

 


AdSense