Mušle (gnocchi) s tuniakom Rio Mare a pestom

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 350 g cestovín v tvare mušlí, 160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji, 3 paradajky nakrájané na kocky, 4 ČL pesta, 1 ČL píniových orieškov

Postup: Tuniaka rozdrobíme na malé kúsky, pridáme na kocky nakrájané paradajky, pesto, píniové oriešky, zmes necháme uležať, prevoňať. Uvaríme cestoviny al dente, scedíme, ochutíme pripravenou omáčkou. Keď nemáme pesto, píniové oriešky, možno miesto tuniaka v oleji použiť hotovú zmes Tuniaka na cestoviny Rio Mare s pestom Rezancový krémovník

Suroviny (1 plech): 500 g lístkového cesta, 200 g rezancov, soľ, 500 g tvarohu, 2 téglik šľahačkovej smotany, 100 g hrozienok, kôra z 1/2 citróna, 5 vajec, 120 g masla, 100 g práškového cukru, 1 bal. vanilínového cukru, 100 g kryštálového cukru

Postup: Uvarené rezance vychladíme. cesto rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme na veľkosť plechu, jednu časť dáme na hlbší plech, pokvapkáme trochou masla. Tvaroh rozmiešame so smotanou, pridáme hrozienka, citrónovú kôru. Žĺtky vymiešame so 100 g masla, práškovým a vanilínovým cukrom, zmes vmiešame do tvarohu. Z bielkov, kryšt. cukru vyšľaháme sneh, s rezancami spojíme s tvarohovou zmesou. Plnku dáme na cesto, prikryjeme druhou časťou cesta, pokvapkáme maslom, pečieme pri 180 st 50 m.

 

 


AdSense