Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (2 porcie): cesto: 250 g mäkkého tvarohu, 2 vajcia, 1 PL oleja, 150 g hrubej múky, štipka soli, tvrdý syr, roztopené maslo

Postup: Z tvarohu, vajec, oleja, vypracujeme vláčne cesto, nie príliš tuhé, aby halušky neboli po uvarení tvrdé, preto múku pridávame Postupne. Z cesta navlhčenou PL tvarujeme halušky ktoré hneď dávame do solenej vriacej vody. Varíme 2 - 3 min., až vyplávajú na povrch, odoberieme ich dierkovanou naberačkou do misy, podlejeme roztopeným maslom, posypeme strúhaným syrom, osolíme, podávame s hlávkovým šalátom.

Na sladko: Halušky posypeme práškovým cukrom, škoricou či strúhankou opraženou na troche oleja.

 


AdSense