Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (6 osôb): 500 g čerstvého alebo mrazeného tvarohu, 500 g hrubej múky, 500 g hladkej múky, 2 vajcia, 4 - 5 strúčikov cesnaku, soľ, parmezán, 200 g šampiňónov, 250 ml šľahačkovej smotany, 100 g Nivy, 1 menší pór

Postup: Špenát pokrájame nadrobno (necháme rozmraziť, vytlačíme prebytočnú vodu) pridáme oba druhy múky, vajcia, prelisovaný cesnak, soľ,, vodu podľa potreby, aby vzniklo polohuhé cesto. Do vriacej osolenej vody postupne pretláčame cez sito na halušky cesto, necháme prevrieť, až halušky vyplávajú na povrch, scedíme ich, prelejeme studenou vodou. Na panvici na troške oleja orestujeme na tenké plátky nakrájané huby s kolieskami póru, prilejeme smotanu, pridáme rozdrobenú nivu, necháme prevrieť. Na halušky na tanieroch nalejeme omáčku, nasypeme parmezán.

 


AdSense