Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 porcie): 600 g zemiakov, 300 g hladkej múky, 1 ČL soli, niekoľko PL mlieka, 60 g masla, 200 g anglickej slaniny, pažítka, petržlenová vňať

Postup: Olúpané, umyté zemiaky postrúhame najemno. Pridáme múku, soľ, mlieka len toľko, aby vzniklo husté cesto, ktoré necháme chvíľu odstáť. Slaninu nakrájame na tenké plátky, opečieme na panvici.

Do väčšieho hrnca nalejeme vodu, necháme zovrieť. Časť cesta odoberieme na navlhčený drevený lopár, nožom odkrajujeme tenké kúsky, ktoré hádžeme do vriacej vody. Hotové sú, až vyplávajú. Halušky vyberieme dierkovanou lyžicou, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať. V pekáči roztopíme maslo, halušky v ňom opražíme.

Halušky rozdelíme na taniere, pridáme slaninu, zdobíme pažítkou a nakrájanou vňaťou.

 

 


AdSense