Pizza "štyri ročné obdobia"

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (pre 4 osoby): cesto: 180 g hladkej múky, štipka soli, 7 g sušeného droždia, 150 ml teplej vody, 1 PL olivového oleja

Príloha: 1 PL olivového oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL nasekaného oregana, 400 g posekaných sterilizovaných paradajok, 1 PL paradajkového pretlaku, 45 čiernych olív, 200 g sterilizovaných artičokových srdiečok, 2 plátky parmskej šunky, 3 plátky slaniny, 1/2 červenej papriky, 100 g húb

Postup: Do misy dáme múku, soľ, droždie a dobre premiešame. V strede urobíme jamku a nalejeme do nej teplú vodu a olej. Zľahka ale dôkladne premiešame. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a miesime 6 minút. Vrátime do misy a zakryté vlhkou handričkou necháme 30 minút odstáť. Potom cesto opäť prehneme, vyvaľkáme na kruh a dáme na plech.

Príloha: Väčšiu časť oleja zohrejeme na teflónovej panvici, pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a zľahka 2 minúty pražíme. Primiešame oregano, paradajky, roztlačený cesnak a paradajkový pretlak. Privedieme do varu, ohrev stlmíme a necháme 10 minút vrieť. Cesto potrieme zvyšným olejom, naložíme naň paradajkovú zmes a posypeme ostatnými ingredienciami. Pečieme v rozohriatej rúre pri 220 °C asi 15 - 20 minút.


AdSense