Paradajková pizza

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (pre 4 osoby): 1 lístkové cesto, 800 g paradajok, 2 strúčiky cesnaku, 350 g mozarelly, 5 PL pesta, nastrúhaný parmezán, paradajkový pretlak, žĺtok, olej

Postup: Na jemne pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku asi 5 mm. Potom z neho povykrajujeme kolieska. Každú malú pizzu natrieme paradajkovým pretlakom, pridáme pár plátkov mozarelly a na plátky nakrájané paradajky. Potom ich preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 20 m.

Hneď vybratí posypeme parmezánom a posypeme pestom.

 


AdSense