Neapolská pizza

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 21 g droždia, štipka cukru, 1/8 l vlažnej vody, 300 g hladkej múky, 5 PL olivového oleja, 1 KL soli, 400 g zrelých mäsitých rajčiakov, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 150 g mozarelly, lístky čerstvej bazalky, 20 g čiernych olív, 1 KL sušeného oregana, čierneho korenia, soli, olivový olej

Postup: Droždie zmiešame s cukrom, vodou, necháme kysnúť 15 m. Múku zmiešame s kváskom, 3 PL oleja, soľou, prikryjeme, necháme kysnúť 45 m. Umyté rajčiaky nakrájame na plátky, olúpanú cibuľu na kolieska, ošúpaný cesnak nadrobno, syr na kocky. 2 plechy potrieme olejom, cesto premiesime, rozdelíme na polovice, vyvaľkáme 2 okrúhle pláty, prenesie na plechy. Na cesto rozložíme rajčiaky, cibuľu, syr, posypeme olivami, bazalkou, cesnakom, korením, soľou, pokvapkáme olejom. Pečieme pri 220 st. 30 m.

 


AdSense