Pizza Margherita Italiana

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: Cesto: 600  g hladkej múky, 400 ml  vlažnej vody, 300 g čerstvého  alebo dve  lyžičky  suchého  droždia, štipka  cukru, 1 zarovnaná lyžička soli, 3 lyžice panenského olivového oleja

Obloženie: 400  g olúpaných paradajok  alebo paradajkovej dužiny, čierne  korenie,  3  lyžice  panenského  olivového  oleja  250  g mozarelly pokrájanej na plátky, 16 listov bazalky

Postup: Do múky  vmiešame  kvások  pripravený z  droždia, trochu vody, cukru a múky. Primiešame soľ, olej a postupne zvyšnú vodu. Cesto sa  nesmie lepiť a  musí sa samo  odlepovať od stien  misy.

Hotové cesto  rozdelíme na štyri  diely, vytvoríme z  nich  gule, prikryjeme utierkou  a necháme vykysnúť,  kým nezdvojnásobia svoj objem.  Z  cesta  vyvaľkáme  placky,  dáme  na  vymastený  plech, obložíme paradajkami,  mozarellou, mierne posolíme,  pokoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme do rozpálenej rúry na  240 °C na  cca  10 - 15  minút.  Hotovú  pizzu  obložíme kúskami bazalky a podávame.

 


AdSense