Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 500 g špagiet, soľ, olivový olej, 150 g údenej prerastenej slaniny, 1 cuketa, 25 ks sherry paradajok, 100 g čiernych olív bez kôstok, 2 PL pesta Genovese, 125 g nastrúhaného parmezánu, čerstvá bazalka

Postup: Špagety uvaríme v slanej vode "al dente". Slaninu pokrájame na tenké rezančeky, cuketu na menšie plátky a dáme spolu restovať do hlbokej panvice s hrubším dnom. Až je slaninka a cuketa vypečená do zlatista, pridám sherry paradajky a čierne olivy nakrájané na kolieska. Opečené paradajky pomocou varešky rozpučíme, aby z nich šťava vytiekla. Prilejeme troška olivového oleja, pesto a krátko prehrejeme. Do zmesi dáme horúce špagety, polovicu nastrúhaného parmezánu a zľahka premiešame (pretrasieme). Rozložíme na teplé taniere, posypeme druhou časťou parmezánu a natrhanou čerstvou bazalkou. Pesto je studená omáčka z jemne nasekanej bazalky, cesnaku, parmezánu, píniových orieškov, olivového oleja a soli.

 


AdSense