Balotínka z prepeličky na hráškovom pyré

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4  osoby): 2 prepeličky, soľ,  korenie, 300 g mrazeného hrášku, mäta podľa chuti do hráškového pyré. 50 g slaniny, 0,5 dl smotany 33 %, baby mrkvička, tymian podľa chuti, základná divinová omáčka, sherry víno

Kurací fáč: 100 g kuracie prsia, 1 žĺtok, soľ, 1 Č L brandy, 2 PL smotany 33 %

Postup: Prepeličky vykostíme  tak, aby  zostala spodná  stehenná kosť, osolíme, pretrieme kurací fáčom kvôli spojivu , všetky ingredincie na fáč rozmixujeme, až vznikne kaša, pre mozaiku môžeme použiť čerstvý špenátový list. Pridáme čerstvý tymian, zabalíme v tvare valčeka do fólie a ešte do alobalu, pretože budeme piecť pri 160 stupňoch 12 - 16 minút.

Hráškové pyré: Slaninu  nakrájame  nna  jemné  rezance, prudko orestujeme, pridáme zelený hrášok, podlejeme smotanou. Hrášok rozmixujeme, prepasírujeme cez jemné sitko.

Príloha: Omáčka: Zredukujeme základnú divinovú šťavu, podlejeme vínom sherry, dochutíme studeným maslom, prelejeme cez jemné sitko.


AdSense