Králik v slanine

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 porcie): 4 králičie  stehná, 2 kúsky  tymianu, 150 g anglickej slaniny, 800 malých zemiakov (3 cm v priemere), 2 vetvičky rozmarínu, 4 PL olivového oleja, 4 šalotky, 4 strúčiky cesnaku, 100 g masla, drtené farebné korenie, sol

Postup: Z  opláchnutého  tymiánu  otrháme  lístky, nasekáme ich. Očistené, vykostené stehná umyjeme. Rozpolíme ich poriečne (tak vzniknú približne štvorce), tie osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Amglickú slaninu nakrájame na tenké plátky. Každý kúsok mäsa obalíme najprv plátkom slaniny a potom krížom druhým plátkom čím vytvoríme balíček. Každý zopneme špáradlami alebo previažeme niťou. Očistené zemiaky pozdĺžne prekrojíme. Opláchnutý rozmarín nasekáme nadrobno a dáme do misy. Premiešame s 2 PL oleja, osolíme a okoreníme. V tejto zmesi obalíme zemiaky. Opláchnuté šalotky cesnak nakrájame na plátky, rozložíme na dno pekáčiku. Dáme na ne králičie balíčky. Všetko pokvapkáme zvyšným olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov C 2530 minút domäkka. Počas pečenia prelievame výpekom, prípadne podlejeme trochou vody. Vypečenú šťavu napokon zjemníme trochou masla.


AdSense