Zajačie stehná so zeleninou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: (6 porcií): 6 zajačích stehien, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL polohrubej múky, 3 PL oleja, 1 PL masla, 1/8 l bieleho vína, 400 ml mäsového vývaru, 2 bobkové listy, 2 ks borievky, 700 g zelenej fazuľky, 200 g mrkvy, 2 menšie cibule, trochu tymianu, 1 viazanička petržlenovej vňate

Postup: Rúru predhrejeme na 200 °C. Zajačie stehná umyjeme, odblaníme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke, prebytočnú oklepeme. Na panvici zohrejme PL oleja a masla, stehná z každej strany opečieme a dáme do veľkého pekáča. Výpek rozriedime bielym vínom, necháme zovrieť, pridáme mäsový vývar, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale, a premiešame. Vylejeme do pekáča, pridáme bobkový list, klinčeky, borievky, prikryjeme pokrievkou, pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút. Fazuľku a mrkvu očistíme, umyjeme, nakrájame, cibuľu očistíme, petržlenovú vňať umyjeme a nasekáme. V hrnci zohrejeme zvyšný olej, pridáme celé cibule a pražíme pár minút. Vmiešame mrkvu, fazuľu, tymián, petržlenovú vňať, osolíme a opekáme asi 2 minúty. Mäso vyberieme z pekáča, dáme doň opraženú zeleninu, na ňu položíme zajačie stehná a prikryté upečieme v rúre domäkka. Podávame so zeleninou a varenými alebo opekanými zemiakmi.

 


AdSense