Pečený plnený zajačí chrbát

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 1 zajačí chrbát. soľ, 2 žemle, 150 ml mlieka, vajce, mleté čierne korenie, drvená rasca muškátový oriešok, vegeta, 2 strúčiky cesnaku, posekaná petržlenová vňať, olej

Postup: Nakrájané žemle dáme do misky, zalejeme teplým mliekom a premiešame. Pridáme rozšľahané vajce, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, drvenou rascou, štipkou postrúhaného muškátového orieška a premiešame. Potom pridáme petržlenovú vňať, pretlačený cesnak, zmes ochutíme vegetou a znovu premiešame. Umytý a osušený zajačí chrbát (trup) osolíme a naplníme pripravovanou plnkou. Otvor zašijeme a vložíme do vymasteného pekáča. Natrieme ho olejom, podlejeme trochou vody a upečieme dozlatista. Počas pečenia chrbát polievame podľa potreby výpekom a vodou.

 


AdSense